وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز می باشد که قبلا در همین جا در مورد آن بسیار صحبت کرده ایم و مسلما شما هم با وردپرس آشنایی دارید. وردپرس بدون شک محبوب ترین CMS می باشد و حدود 40 درصد کل سایت های جهان با آن ساخته شده است. این آمار بسیار زیاد است و خیلی از سایت ها از وردپرس استفاده می کنند. اما وردپرس محدودیت هایی نیز دارد و این محدودیت ها می تواند برای برخی از کسب و کار ها مشکل ساز شود. ما در این مطلب در مورد محدودیت ها و حداکثر توانایی های وردپرس توضیح می دهیم و به این نتیجه می رسیم که آیا وردپرس برای کسب و کار شما مناسب است؟
وردپرس تا چند کاربر را می تواند هندل کند؟
اولین سوالی که در ذهن شما می آید این است که اگر کسب و کار بزرگی داشته باشیم و کاربران زیادی روزانه به سایت ما بازدید کنند ، آیا وردپرس می تواند از پس این همه کاربر که به صورت همزمان وارد سایت می شوند بر بیاید؟ جواب سوال بله است ! از آنجایی که وردپرس یک نوع نرم افزار می باشد در واقع هیچ محدودیتی در مورد ترافیک زیاد کاربران ندارد. این محدودیت بیشتر برای مقدار سخت افزاری است که برای سرور شما اختصاص داده شده است.
شما می توانید محتوای انواع سرور ها را بخوانید که در این مورد کامل توضیح داده شده است. به هر حال هر چه منابع سخت افزاری بیشتری برای میزبانی سایت خود داشته باشید ، سایت شما می تواند ترافیک بیشتری را هندل کند. اما راه هایی وجود دارد که بتوان بدون ارتقای سخت افزار سرور ، ترافیک بیشتری از کاربران را هندل کرد و آن هم بهینه سازی وردپرس می باشد. شما برای بهینه کردن وردپرس باید در مورد افزونه ها و قالب ها و هسته وردپرس اقداماتی انجام دهید.
بروز رسانی وردپرس جهت بهینه سازی بیشتر
به طور کل وردپرس از سه قسمت تشکیل شده است:
- هسته وردپرس
- قالب ها
- افزونه ها
هسته وردپرس همان طور که از اسمش پیداست ، هسته اصلی سایت می باشد و تمام کد های اصلی وردپرس در این قسمت قرار دارند. تم ها یا قالب های وردپرس هم به فرانت سایت تاثیر مستقیم می گذارند و طرح اصلی سایت را شکل می دهند. اگر بخواهید یک سایت فروشگاهی داشته باشید از یک قالب فروشگاهی استفاده می کنید تا سایت شما طرحی شبیه سایت های فروشگاهی داشته باشد و قابلیت های سایت های فروشگاهی را داشته باشد. افزونه وردپرس هم می تواند قابلیت هایی به وردپرس اضافه کند که در حالت پیشفرض در وردپرس وجود ندارند.
شما باید مطمئن شوید که همیشه این سه بخش بروز می باشند. شما باید خود هسته وردپرس را بروز رسانی کنید ، قالب ها و افزونه ها را نیز بروز رسانی کنید. اما قبل از بروز رسانی یادتان نرود که از سایت بک آپ بگیرید. زیرا ممکن است که بعضی از افزونه ها با بروزرسانی های جدید سازگار نباشند که در آن صورت مشکلات زیادی می تواند برای شما به وجود بیاید که قابل بازگشت نیست.
تا چند افزونه می توان برای وردپرس نصب کرد؟
همان طور که گفتیم ، افزونه ها قابلیت های جدیدی به سایت اضافه می کنند و چی کسی از قابلیت های کاربردی بدش می آید؟ خود وردپرس نیز محدودیت خاصی برای نصب افزونه نذاشته است و شما به صورت تئوری می توانید افزونه های بی نهایت نصب کنید اما شما با نصب افزونه های زیاد ، سایت خود را عملا نابود می کنید. شما نباید افزونه ها زیادی نصب کنید زیرا هم اینکه این افزونه ها منابع سیستم را اشغال می کنند و اینکه باعث کم شدن سرعت سایت و وردپرس می شوند و اینکه افزونه های زیاد باعث ناسازگاری با همدیگر می شوند و اینکه بروزرسانی آنها سخت تر می شود و… ما می توانیم صد دلیل دیگر هم برای اینکه نباید افزونه های زیادی در سایت نصب کنید بیاوریم.
شما هر کاری که انجام دهید ، به هیچ عنوان نباید افزونه های زیادی نصب کنید ، اما چقدر؟ بستگی دارد. اگر از یک هاست اشتراکی ارزان قیمت استفاده می کنید ، حداکثر 10 افزونه می توانید نصب کنید. اگر از یک هاست پر قدرت استفاده کنید حداکثر 20 افزونه سنگین یا حداکثر 30 افزونه سبک می توانید به سایت خود اضافه کنید. از کجا بفهمیم یک افزونه سبک است یا سنگین ؟ خیلی ساده است : افزونه های سنگین حجم بیشتری دارند و قابلیت های بیشتری را اضافه می کنند.
محدودیت های وردپرس در امنیت
درست است که خود وردپرس ایمن است و افزونه های امنیت وجود دارند که با نصب آنها امنیت سایت بالاتر می رود ، اما از آنجایی که وردپرس به شدت معروف می باشد و سایت های زیادی از آن استفاده می کنند ، این cms یکی از هدف های مورد علاقه هکر ها و اسپمر ها می باشد. این باعث می شود که اگر سایت معروفی داشته باشید ، توجه آن هکر ها را جلب کنید و بالاخره یک حملاتی توسط آنها شکل بگیرد. اما با بروزرسانی افزونه ها و قالب ها و خود وردپرس و انجام دادن برخی از اقدامات امنیتی می توان جلوی برخی از این حمله ها را گرفت.
آیا وردپرس برای کسب و کار های کوچک مناسب است؟
از آنجایی که در یک کسب و کار کوچک کاربران زیادی در سایت بازدید نمی کنند ، شما می توانید یک هاست اشتراکی ارزان خریداری کنید و وردپرس را در آن نصب کنید و هیچ مشکلی برای سایت شما ایجاد نخواهد شد. فقط حواستان باشد که از افزونه های کم و قالب های با کیفیت استفاده کنید و همیشه آنها را بروز رسانی کنید. همچنین از نظر امنیت نیز کافیست که یک افزونه امنیتی نصب کنید و همین کافی است ! زیرا هیچ هکری علاقه به حمله سایت های کوچک ندارد. به این دلیل که برای او منفعتی ندارد. البته اگر بتواند سایت شما را پیدا کند !
آیا وردپرس برای کسب و کار های متوسط مناسب است؟
در سایت هایی با کسب و کار های متوسط ، کاربران نسبتا زیادی به آن سایت بازدید می کنند پس شما نیاز به یک هاست با کیفیت یا یک سرور مجازی دارید تا وردپرس بتواند این حجم از کاربران را هندل کند. شما نیاز دارید که کمی افزونه های بیشتری نصب کنید که قابلیت های بیشتری برای سایت خود اضافه کنید. پس باید حسابی مراقب باشید ، همچنین بهتر است که افزونه های سرعت استفاده کنید تا سرعت سایت را بالا ببرید. زیرا با نصب افزونه های بیشتر سرعت سایت کاهش می یابد و سرعت کم سایت یکی از بدترین مشکلات برای طراحان سایت می باشد که باعث می شود کاربران زیادی از سایت خارج شوند.
از نظر امنیت نیز شما باید اقدامات امنیتی بیشتری برای سایتتان در نظر بگیرید. شامل مخفی کردن لینک ورود به پیشخوان وردپرس ، تنظیم فایروال افزونه امنیتی ، ایجاد فیلد ریکپچا در تمام فرم های تماس با ما و کامنت ها و … اما باز هم وردپرس برای کسب و کار های متوسط کافی است.
آیا وردپرس برای کسب و کار های بزرگ مناسب است ؟
همان طور که در بالاتر توضیح دادیم ، هر چه منابع سخت افزاری بیشتری داشته باشیم ، ترافیک کاربران بیشتری را می توانیم پردازش کنیم. پس اگر شما ماهانه میلیون ها بازدید هم داشته باشید ، با یک سرور قدرتمند می توانید با وردپرس این حجم از کاربران را هندل کنید. اما مشکل در امنیت می باشد. شما اگر یک کسب و کار بزرگ داشته باشید ، بالاخره یک هکر می تواند راهی برای آسیب سایت وردپرسی شما پیدا کند. مگر اینکه یک سایتی داشته باشید که تمام آن به صورت دستی با کد نوشته شده باشد.
درست است که سایت هایی که با کدنویسی طراحی می شوند بسیار گران می باشند ، اما زمانی که یک کسب و کار بزرگ داشته باشید که میلیون ها بازدید داشته باشد ، این هزینه در برابر سودی که از همان وب سایت دریافت می کنید ، چیزی نیست. پس اگر کسب و کار بزرگی دارید ، بهتر است که سراغ وردپرس نروید. اما اگر کسب و کار متوسط و یا کوچکی دارید ، می توانید از وردپرس استفاده کنید تا زمانی که کسب و کار شما بزرگتر شود. در آن زمان می توانید سایت خود را دوباره با کد نویسی طراحی کنید. دقیقا مثل کاری که دیجی کالا انجام داد.