1. خانه
  2. /
  3. آموزش
  4. /
  5. ترفند های کاربردی جستجو با گوگل ؛ به صورت حرفه ای سرچ کنید

ترفند های کاربردی جستجو با گوگل ؛ به صورت حرفه ای سرچ کنید

جستجو در اینترنت دیگر تبدیل به کار های روزمره شده است. پس چه بهتر که بهترین روش برای جستجو را بدانیم. گوگل معروف ترین و پر استفاده ترین موتور جستجو در اینترنت می باشد و همه ما حداقل روزی سه یا چهار بار از آن استفاده می کنیم. ما در این مطلب چند نکته و ترفند کاربردی را برای جستجو از طریق گوگل به شما آموزش می دهیم. این ترفند ها می توانند جستجو و تحقیق را خیلی آسان تر کنند.

انگلیسی سرچ کنید

اولین نکته و مهم ترین آن سرچ کردن با زبان انگلیسی می باشد. اگر به این زبان مسلط هستید بهتر است که همیشه انگلیسی سرچ کنید. شاید در مورد یک موضوع 100 سایت ایرانی مقاله داشته باشند ، اما در مورد همان موضوع هزاران سایت با زبان انگلیسی مقاله های دقیق تر و بهتری نوشته اند. اگر هم به زبان انگلیسی مسلط نیستید می توانید به فارسی سرچ کنید در غیر اینصورت سرچ کردن با زبان انگلیسی الزامی است.

استفاده از دستور site:

شما با دستور site: می توانید تمام نتایج را فقط از یک وب سایت مشاهده کنید. به طور مثال شما فقط می خواهید نتایج نشان داده شده فقط از سایت kryptoni.ir باشند. در این زمان این دستور را در سرچ گوگل وارد می کنید:site:kryptoni.ir . حالا همه نتایج از سایت کریپتون می باشند. شما همچنین می توانید بعد از آن موضوع خود را با یک اسپیس بنویسید. مثلا در مثال قبلی می خواهید همه مطالبی را از سایت kryptoni ببنید که ربط به موضوع seo داشته باشند. حالا می توانید همان دستور قبلی را به اضافه یک اسپیس و بعد موضوع خود بنویسید. که در نهایت این عبارت می شود:site:kryptoni.ir seo حتما یادتان باشد که اسپیس بین موضوع و دستور site: را بزنید.

استفاده از نقل قول “”(quote)

شا با استفاده از نقل قول می توانید دقیقا همام جمله ای که بخواهید را در نتایج جستجو ظاهر کنید. در حالت معمولی عبارتی که در گوگل سرچ می کنید ، کاملا در نتایج جستجو نمی آید. گوگل سعی می کند تا نزدیک ترین نتیجه را پیدا کند که ممکن است تک تک کلمات در آن نتیجه نباشند. شما اگر بخواهید کاری کنید تک تک کلماتی که در کادر جستجو وارد می کنید در نتایج جستجو نیز باشد ، باید از نقل قول استفاده کنید.

شما باید کلمه یا عبارت مورد نظر را بین دو ” قرار دهید تا این ترفند کار کند.  به طور مثال شما می خواهید که فقط این عبارت learn linux free در نتhیج جستجو ظاهر شود. برای اینکار کافیست که یک ” در ابتدا و یکی دیگر در انتها قرار دهید که می شود: “learn linux free”

حذف کردن یک کلمه با –

شما می توانید با دش – یک کلمه به خصوص را از نتایج جستجو حذف کنید. به طور مثال یک برنامه در اینجا zapya هم دارای نسخه اندروید و هم ویندوز می باشد را می خواهیم دانلود کنیم . اما می خواهیم که نتایج فقط برای نسخه ویندوز و ios این برنامه باشند و هیچ نتایجی مربوط به اندروید نباشد. شما برای این کار می توانید کلمه اندروید را از نتایج حذف کنید. سرچ معمولی این عبارت خواهد بود: download zapya اما عبارتی که برای حذف کلمه اندروید در نتایج استفاده می شود این خواهد بود : download zapya -android. با این کلمه تمام نتایج برای نسخه ویندوز و ios این برنامه خواهند بود.

حتما توجه داشته باشید که در مثال بالا بین کلمه ای که می خواهید حذف شود و دش نباید اسپیس داشته باشد. و همچنین باید بین عبارت جستجو که باید در نتایج باشد و دش نیز باید یک اسپیس باشد. یعنی این عبارات اشتباه است: (download zapya – android) (download zapya-android) (download zapya- android) و این عبارت درست می باشد: (download zapya -android)

جستجوی راحت تر عکس با imagesize:

حتما به این مشکل خورده اید که به دنبال یک عکس با کیفیت در اینترنت باشید اما همه عکس ها بی کیفیت باشند و یا اینکه به دنبال یک عکس با سایز مشخصی باشید. با این دستور می توانید تمام عکس هایی که در نتایج جستجو می آیند را با یک سایز مشخص فیلتر کنید. به طور مثال ما به دنبال یک عکس با کیفیت برای پس زمینه دسکتاپ می باشیم و این عبارت را سرچ می کنیم:desktop wallpaper اما ممکن است در این سرچ عکس های بی کیفیتی ظاهر شوند. برای همین از imagesize: استفاده می کنیم. یک عکس استاندارد برای پس زمینه دسکتاپ 1920 در 1080 پیکسل می باشد. پس عبارت ما برای جستجو تبدیل به این می شود: desktop wallpaper imagesize:1920×1080 حتما یادتان باشد که بعد از imagesize: به ترتیب عرض و بعد ارتفاع تصور را وارد کنید تا بتوانید عکس مورد نظر را راحت تر پیدا کنید.

جستجو با نوع فایل مشخص با استفاده از filetype:

شما می توانید یک فایل مورد نظر را با استفاده از دستور filetype: پیدا کنید. هر فایل یک فرمت خاصی دارد. عکس ها jpg و png هستند و فیلم ها mp4 و mkv و مستندات نیز pdf و txt . فرمت های دیگری هم برای این نوع فایل ها وجود دارند ولی این فرمت ها جامع ترین آنها می باشند. ما در این مثال به دنبال کتاب هری پاتر با فرمت pdf می باشیم. در حالت معمولی ما عبارت harry potter book را سرچ می کنیم و تک تک سایت ها را می گردیم تا بفهمیم کدام از این سایت ها فایل pdf را دارند. ولی با این روش کافیست که سرچ کنیم: harry potter book filetype:pdf . بعد از دستور filetype: باید فرمت فایل را بنویسیم که در اینجا pdf بود.

نوشتهٔ پیشین
آشنایی با بهترین وب سایت های تولید عکس با هوش مصنوعی ؛ دیگر کمبود عکس ندارید!
نوشتهٔ بعدی
بهترین برنامه های والپیپر برای دسکتاپ ؛ والپیپر های محرک و ویدیویی !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید